Bij Rabobank is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een rentekorting van 0.10% als voldoet aan de volgende eis:

  • Als je een lening sluit voor de aankoop van een woning met een geldig energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021 of een Energie-Index van 0,6 of lager.
  • Als je een lening sluit voor de aankoop van een woning met een geldig energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021 of een Energie-Index van 0,6 of lager.
  • Als u een lening afsluit voor een verbouwing dan dient  na het verstrekken van de lening de verbouwing binnen 24 maanden zijn afgerond.
  • Als u een lening sluit voor de aankoop van een nieuwbouwwoning met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC/EPG) van 0,4 of lager of een geldig energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021.
  • Als u al een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. U moet dan wel aantonen dat uw woning een geldig energielabel ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021 of een Energie-index van 0,6 of lager heeft of een EPC van 0,4 of lager.

Voor het opstellen van de energie-index doen we onderzoek naar de woning.

Woningen gebouwd voor 1 januari 2011 hadden een lagere bouwbesluiteis (EPC).

Wilt u weten hoe u aan de huidige eis van de Energie-Index van 0,6 of lager kan voldoen of heeft u al aanpassingen aan uw woning gedaan (bijv. zonnepanelen of warmtepomp), dan kunnen wij deze aanpassingen doorberekenen en verwerken in een gecertificeerd maatwerkadvies. In de rapportage vindt u de huidige prestatie van uw woning en de maatregelen om de prestatie te verbeteren. Van deze maatregelen geven wij aan wat de investering en de terugverdientijd is. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende mogelijkheden van uw woning. Ook kunnen we u begeleiden bij de uitvoering van de maatregelen.

  • De kosten hiervoor bedragen dan € 525,00 incl. btw

Wilt u kunt uw woning ook toetsen via deze Quickscan  dit geeft u inzicht in uw situatie en mogelijkheden.

Plaats een aanvraag

Via onderstaand formulier kunt u een aanvraag plaatsen. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om u verder te informeren.

    Uw gegevens

    *verplicht veld