De verwachting is dat de kosten voor een gemiddelde woning €110,- zullen stijgen. Wilt u voorkomen dat u meer gaat betalen? Dan zult u iets moeten ondernemen. Maar waar te beginnen? Isolatie, dubbel glas of toch zonnepanelen? Misschien nog even wachten? Dat laatste gaat zeker niet helpen, de prijzen voor energie zullen uiteindelijk omhoog gaan. Het is dus tijd om actie te nemen.
Om uit te vinden wat voor uw situatie in uw woning of bedrijfspand het beste is komen we graag bij u langs. We bespreken met u welke plannen u heeft, en wat er mogelijk is. We zullen het pand van binnen en buiten bekijken. Welke isolatie is er aanwezig, watvoor glas, kozijnen en deuren. Maar ook welke installaties zijn er. Hoe wordt het pand verwarmd, geventileerd? Is er ook koeling in het pand aanwezig?
Op basis van deze informatie stellen we de energie-index van het pand vast. Deze energie-index vormt de basis van ons maatwerkadvies. In het maatwerkadvies worden maatregelen genoemd die u kunt nemen om energie te besparen en wat de terugverdientijd is van de investeringen. Deze maatregelen zijn deels zelf uit te voeren, zoals isoleren van het dak of leidingisolatie. Ook het plaatsen van led-verlichting kunt u zelf doen. Andere maatregelen moet u laten doen door vakmensen. Alle maatregelen zijn uitvoerbaar en zinvol, maar misschien niet in een keer te nemen. We maken een stappenplan van maatregelen. Zodat u start met de eenvoudige maatregelen met een grote impact. Zo leert u welke mogelijkheden u heeft, en waar u het beste mee kunt starten. Zodat u in 2018 geen €110,- meer, maar juist minder betaald aan energie.
Voor uitvoering van deze duurzame maatregelen zijn verschillende mogelijkheden om te financieren. Er zijn leningen zoals de energiebespaarlening. De hypotheek biedt vaak ook mogelijkheden om duurzame maatregelen mee te financieren. En daarnaast zijn er subsidieregelingen van kracht waar u gebruik van kunt maken. De ISDE subsidie vergoedt een deel van de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel. De Step-subsidie vergoedt het nemen van maatregelen voor verhuurders van woningen. Voor kantoorpanden is het zeker slim om in 2018 in actie te komen. Er is dan nog maar 5 jaar de tijd om te voldoen aan de eis die is gesteld. In 2023 moeten alle kantoorpanden minimaal energielabel C hebben. Waarschijnlijk heeft uw kantoorpand nog geen energielabel, 80% van de kantoren heeft dit nog niet namelijk. U weet dus niet of u iets moet ondernemen voor 2023. Laat ons het energielabel voor u opstellen, en indien nodig bespreken we met u welke maatregelen u kunt nemen om aan de eis voor 2023 te voldoen. Ook hiervoor zijn verschillende subsidies waarvan u wellicht gebruik kunt maken.
Wij helpen u graag met het opstellen van een maatwerkadvies voor uw woning of bedrijfspand.